Saray Sarması Tarifi Görseli
20 dk 15 dk Orta 6-8 kişilik
0
Saray Sarması, hem sunumuyla hem de lezzetiyle öne çıkan geleneksel Türk tatlılarından biridir. Sütlü tatlılar kategorisinde yer alır ve hafifliği sayesinde özellikle misafir ağırlarken sıkça tercih edilir.
Saray Sarması Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak tatlımızın kakaolu muhallebisini hazırlayalım. Bunun için sütü, şekeri, unu ve kakaoyu uygun bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim. Saray sarmanızı isteğe bağlı olarak sade de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 2 yemek kaşığı kakao yerine 2 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
  2. Muhallebimiz kaynayıp göz göz olduktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, ocağın altını kapatarak tereyağı eriyene kadar karıştıralım. Koyu bir kıvam alan muhallebimiz hazırdır.
  3. Daha sonra fırın tepsimizin üzerini streç film ile kaplayalım ve Hindistan cevizini üzerine serpiştirelim. Eşit şekilde yaymak için elimizle hafifçe düzeltebiliriz.
  4. Sonrasında hazırladığımız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.
  5. Muhallebinin her yerine eşit ve düzgün şekilde yayılması için spatula veya pasta sıvama bıçağı kullanalım.
  6. Tatlımızı, muhallebimiz soğuyana kadar oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar dinlendirelim.
  7. Tatlımız dinlenirken, krem şantisi için uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi ve soğuk sütü alalım. Kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  8. Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi eşit ve düzgün bir biçimde yayalım. Bu aşamada muhallebinin tamamen soğumuş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde krem şanti eriyebilir.
  9. Hazırladığımız tatlımızı buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinlenen tatlımızı 12 eşit parçaya keselim. Daha düzgün bir görünüm elde etmek için, tepsinin iki kenarından yaklaşık 1 parmak genişliğinde kısmı kesip alalım.
  11. Streç filmden destek alarak her dilimi dikkatlice kaldıralım ve rulo şeklinde saralım. Tüm dilimler bu şekilde hazırlanarak servis tabağına yerleştirilir.
  12. Tatlının üzerini tercihe bağlı olarak toz Antep fıstığı ve kırmızı meyveler ile süsleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Saray Sarması Tarifi

Kürşat Taner AÇIKGÖZ Profil Fotoğrafı
Kürşat Taner AÇIKGÖZ @kursat
05.04.2025 16:54
2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Soğuk Süt
Kakaolu muhallebi için
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
1.5 Su Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Vanilya
Üzeri için
Yeterince Toz Antep Fıstığı
Yeterince Kırmızı Meyveler
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.
Yorum yapmak için giriş yap